BMW opent de inschrijvingen voor de iX3. De elektrische SUV gaat volgend jaar pas in productie, maar geïnteresseerden kunnen nu alvast een plekje op de wachtlijst ‘kopen’.

BMW begint in 2020 in China met de productie van de iX3, de elektrische versie van de middelgrote SUV X3. Het merk verwacht veel van de auto en opent daarom nu alvast de inschrijvingen. Voor 1.500 euro, een aanbetaling, krijg je een plek op de wachtlijst.

De iX3 moet nog onthuld worden, maar BMW liet vorig jaar al een bijna-productierijp studiemodel zien van de auto. Ook de specificaties zijn al min of meer bekend. Het vermogen is 'meer dan 200 kW' (270 pk) en het rijbereik ligt voorbij de 400 kilometer. Het 70 kWh-accupakket is met een 150 kW snellader in slechts 30 minuten op te laden.

De iX3 maakt gebruik van een nieuwe generatie aandrijftechniek, met componenten die behoorlijk verschillen van die in de i3. Zo voegt het merk de elektromotor, transmissie en aandrijfelektronica samen in een onderdeel. Deze compacte verpakking is lichter en geeft het merk meer mogelijkheden om de beschikbare ruimte efficiënter te benutten.