Audi neemt de RS 5 Sportback op in de prijslijst. De derde en laatste RS-variant in de A4/A5-familie komt in het tweede kwartaal van dit jaar naar Nederland, de prijs bedraagt 122.120 euro.

Na de RS 4 Avant en RS 5 Coupé komt Audi met de RS 5 Sportback. De prijs is vastgesteld op 122.120 euro en dat is 400 minder dan je voor de coupé-versie van het sportieve topmodel betaalt. Bestellen kan vanaf nu, in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnt de RS 5 Sportback bij de Nederlandse dealers.

De uitrusting bestaat uit onder andere een digitaal instrumentenpaneel, een navigatiesysteem, een alarm en sportstoelen die bekleed zijn met leer en alcantara. Op de optielijst prijken diverse technische upgrades, zoals keramische remschrijven, een adaptief onderstel en een sperdifferentieel.

De RS 5 Sportback heeft dezelfde 450 pk sterke 2.9 TFSI V6-motor als zijn RS-broertjes. De aandrijving vindt plaats op vier wielen en de auto accelereert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid kan met het optionele RS Dynamic-pakket verhoogd worden van 250 naar 280 km/u.