Toyota zet in april de vernieuwde Prius bij de dealer. Het merk maakt nu alvast de prijzen bekend, ze beginnen bij 32.995 euro.

Met een aangescherpt design, een beter afgewerkt interieur en de nieuwste infotainment- en veiligheidssnufjes staat de vernieuwde Prius vanaf 15 april bij de Nederlandse dealers. Bij de verkoopstart biedt Toyota twee uitvoeringen aan: Dynamic en Executive. De vanafprijs bedraagt 32.995 euro.

Doordat de basisversie Active is komen te vervallen, is de instapprijs van de Prius iets hoger geworden. Ten opzichte van de uitgaande Prius is de Dynamic-versie, wat nu de meest bereikbare uitvoering is, echter 700 euro goedkoper. De standaarduitrusting omvat nu led-koplampen, smart entry, stoelverwarming, adaptieve cruise control, automatisch grootlicht, een rijbaanassistent, een head-up display, een multimediasysteem met 7 inch beeldscherm en een parkeercamera.

Met de Executive-uitvoering voeg je onder meer een schuifdak, een draadloze telefoonlader, leren bekleding, een inparkeerautomaat, een JBL-audiosysteem en een navigatiesysteem toe aan de uitrusting. Toyota vraagt voor de Prius Executive 36.395 euro.