Na een reeks nieuwe SUV’s presenteert Cadillac een ‘klassieke’ sedan. De CT5 volgt min of meer de CTS op, maar uit de eerste summiere informatie wordt nog niet alles duidelijk.

Cadillac geeft de eerste beelden vrij van de CT5. Deze sedan wordt onder de CT6 in het assortiment gepositioneerd en volgt min of meer de CTS op. Cadillac geeft nog erg weinig informatie over het nieuwe model vrij.

Wat we wel weten is dat de CT5 twee verschillende benzinemotoren krijgt, een 2.0 turbo en een 3.0 twinturbo. Beide motoren zijn gekoppeld aan een automaat met tien versnellingen en drijven de achterwielen aan. Cadillac gaat ook versies met vierwielaandrijving aanbieden.

Het ontwerp van de CT5 is in lijn met van andere recente modellen Cadillac. Een grote grille met smalle koplampen en verticale dagrijverlichting kenmerkt alle moderne Cadillacs. Een opvallend designelement is de knik in de onderste raamlijn.

Het nieuwe model wordt in het derde kwartaal van dit jaar leverbaar in de Verenigde Staten en we verwachten de auto begin 2020 in Nederland. Er komen twee uitvoeringen: Sport en Premium Luxury. Meer informatie over de auto wordt volgende maand bekend gemaakt.