De BMW i4 en iNext komen eraan. De twee elektrische auto’s worden op dit moment aan de tand gevoeld in de buurt van de poolcirkel. Het merk geeft de eerste foto’s vrij van gecamoufleerde prototypes.

De testwerkzaamheden met de nieuwe BMW i4 en iNext zijn in volle gang. Voor het eerst laat BMW beelden zien van gecamoufleerde prototypes van de twee elektrische auto’s. Beide modellen, de eerste twee van een nieuwe generatie elektrische auto’s van BMW, komen in 2021 op de markt. BMW voert nu tests uit nabij de poolcirkel, om te kijken hoe de accu’s en elektromotoren functioneren bij extreme kou.

De BMW i4 is een vierdeurs coupé met afmetingen die min of meer overeenkomen met die van de 4 Serie Gran Coupé. De auto heeft een actieradius van 600 kilometer en kan in zo’n 4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

De iNext moet het technologische uithangbord van BMW worden, met slimme computers die autonoom rijden (op niveau 3) mogelijk maken. Ook de iNext kan 600 kilometer rijden op een acculading. Het formaat van de SUV komt overeen met dat van de X3.