Volgende week gaat het doek er écht vanaf, maar we mogen nu alvast een paar stukjes van de nieuwe Ford Kuga zien. De SUV is gebaseerd op de Focus en krijgt de beschikking over hybridetechniek.

Ford onthult op 2 april de nieuwe Kuga, tijdens een evenement in Amsterdam. Het merk toont nu alvast wat stukjes van nieuwe SUV in een teaserfilmpje. Veel kunnen we nog niet zien van de auto, maar eerdere foto’s van gecamoufleerde testmodellen verklappen dat de nieuwe Kuga een minder hoekig design krijgt dan het huidige model.

De nieuwe Kuga maakt gebruikt van de techniek van de laatste generatie Focus. Dat betekent dat de SUV het nieuwste platform van Ford als basis heeft en dat er  geavanceerde rijhulpsystemen beschikbaar zullen zijn. Ook krijgt de Kuga de nieuwste versie van Fords infomediasysteem Sync.

Ford heeft aangekondigd dat zijn modellen de komende jaren in hoog tempo geëlektrificeerd worden, dus dat er een hybride of plug-in hybride-uitvoering van de nieuwe Kuga op de markt komt is daarvan een logisch gevolg. Daarnaast staan er gewone EcoBoost-benzinemotoren en EcoBlue-diesels op het programma, met vermogens tot 182 pk.