Schets Smart Forease

De volgende generatie Smart Fortwo komt in 2022 en krijgt een volledig elektrische aandrijving. Het nieuwe model zal in China worden gemaakt.

Smart komt in 2022 met de volgende generatie van de Fortwo. Dit nieuws is onderdeel van een grotere aankondiging dat het merk deels een nieuwe eigenaar krijgt. Smart wordt ondergebracht in een nieuwe joint venture, die is opgericht door het huidige moederbedrijf Daimler en het Chinese bedrijf Geely. Als gevolg daarvan verhuist de productie naar China, met ingang van 2022. 

Daimler blijft in de nieuwe contructie verantwoordelijk voor het design van de nieuwe generatie Smarts, terwijl Geely de techniek gaat ontwikkelen. De nieuwe Fortwo komt op een heel nieuw platform te staan en de aandrijving is, net als bij de huidige modellen van het merk, 100 procent elektrisch. Smart is sinds 1 januari van dit jaar gestopt met de verkoop van auto's met brandstofmotoren.

Smart wil ook gaan uitbreiden. Naast de huidige stadsauto’s komt er een groter model dat tegelijkertijd wordt ontwikkeld met een nieuwe, compacte Mercedes-Benz met elektrische aandrijving.