Porsche voert op dit moment de laatste tests uit met de Taycan, de eerste volledig elektrisch aangedreven auto van het merk. De onthulling van het model vindt in het najaar plaats en de productie start eind dit jaar.

De eerste elektrische auto van Porsche is bijna klaar. Het merk werkt op dit moment bij de poolcirkel de laatste testprogramma's af met de Taycan. Dan zit de testfase, waarbij dertig landen werden aangedaan en zes miljoen testkilometers zijn afgelegd, er bijna op en kan het merk zich gaan klaarmaken voor de onthulling van de auto.

Porsche geeft enkele foto’s vrij van de testwerkzaamheden in diverse landen. Aan de gecamoufleerde prototypes is te zien dat Porsche de vormgeving van het Mission E studiemodel heeft fijngeslepen. Die concept car is door Porsche bestempeld als de directe voorbode van de Taycan. Op basis van dat ontwerp hebben al meer dan 20.000 mensen wereldwijd een reservering gemaakt en een aanbetaling gedaan.

De voorlopige cijfers van de Taycan zijn Porsche-waardig. Het model kan bijvoorbeeld in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Porsche geeft een rijbereik van 500 kilometer op, maar die waarde is nog gemeten volgens de oude NEDC-methode. In de praktijk zal de actieradius zo’n 350 kilometer zijn.