Voor de echte puristen komt Aston Martin met de Vantage AMR, een gelimiteerde uitvoering met handgeschakelde versnellingsbak. En schakelen zal je, want er zijn maar liefst zeven versnellingen.

Aston Martin zet voor een keer de automaat aan de kant. De Vantage AMR is een handgeschakelde supercar, die in in een gelimiteerde oplage van 200 stuks op de markt komt. De versnellingsbak heeft de zogenaamde 'dog leg'-layout, wat betekent dat de eerste versnelling onder zit.

De handbak maakt de Vantage maar liefst 95 kilogram lichter en dat komt de rij-eigenschappen ten goede. Sneller is de handgeschakelde versie niet, de efficiënte automaat weet de Vantage 0,5 seconden eerder van 0 naar 100 km/u te krijgen. Toch is een sprinttijd van 4 seconden nog altijd indrukwekkend. Aan de 510 pk sterke 4.0 V8-motor is dan ook niets gewijzigd.

Van de 200 exemplaren die Aston Martin van de Vantage AMR gaat maken, worden de laatste 59 uitgevoerd als Vintage 59. Deze auto’s dragen het kleurenschema van de raceauto waarmee Aston Martin 1959 de 24 Uur van Le Mans wist te winnen.