Subaru maakt de prijzen bekend van de nieuwe e-Boxer-modellen. De eerste hybride Subaru’s zijn vanaf eind dit jaar te verkrijgen.

Subaru plakt prijskaartjes op de XV e-Boxer en de Forester e-Boxer. De hybride-modellen zijn eind dit jaar verkrijgbaar vanaf respectievelijk 37.995 euro en 43.995 euro. Met de bekendmaking van deze prijzen weten we ook meteen wat de nieuwe Forester kost, die vooralsnog alleen met de nieuwe hybride aandrijflijn leverbaar wordt.

Beide modellen hebben 150 pk sterke een 2.0 boxermotor en een elektromotor met 12,3 kW vermogen aan boord. De e-Boxer-modellen hoeven niet te worden opgeladen, de techniek regelt zelf de meest ideale aandrijving en het opladen van de accu. Over een afstand van maximaal 1,6 kilometer kunnen de auto’s volledig elektrisch rijden. Volgens Subaru zorgt de toevoeging van de elektromotor voor een 11 procent lager verbruik.

In eigen huis ontwikkeld

Subaru heeft de hybridetechniek in eigen huis ontwikkeld. De extra accu’s en elektromotor nemen geen interieurruimte in beslag. Daarnaast blijft het hoge trekgewicht behouden, de Forester e-Boxer kan een aanhanger tot 1.870 kilo trekken. Uiteraard zijn de twee SUV’s vierwielaangedreven en beschikken ze over een CVT-automaat.

De XV e-Boxer verschijnt als eerste in de showroom, in november. De prijzen lopen van 37.995 tot 41.995 euro voor de meest luxe Premium-uitvoering. De Forester volgt een maand later en heeft een prijslijst die bedragen laat zien van 43.995 euro tot 49.995 euro. Subaru organiseert voor geïnteresseerden een voorintroductie, aanmelden kan via de website van het merk.