Mercedes-Benz is begonnen met de productie van de elektrische EQC. De auto is vanaf nu te configureren en te bestellen.

Het is de eerste serieuze elektrische auto van Mercedes-Benz , de EQC. Vanaf nu is het model te configureren op de website van het merk en dus is ook de prijs bekend. Mercedes-Benz levert het model vooralsnog in twee rijk uitgeruste uitvoeringen, vanaf 80.995 euro. Het leasetarief begint bij 999 euro per maand. Voor de eerste 50.000 euro van de aanschafprijs geldt 4 procent bijtelling, over de rest wordt een tarief van 22 procent gerekend.

De standaarduitrusting van de EQC is al zeer omvangrijk, met onder andere een uitgebreid multimedia- en navigatiesysteem, elektrisch bedienbare en verwarmbare stoelen, een achteruitrijcamera, diverse actieve rijhulpsystemen, keyless entry, een alarm, een audiosysteem van Burmester, een glazen schuifdak en 19 inch lichtmetalen wielen.

Tijdelijk biedt het merk de Launch Edition aan, die kost 87.408 euro en is aangekleed met houten sierdelen op het dashboard, leren bekleding en 20 inch lichtmetalen wielen. Daarnaast is een onderhouds- en servicepakket voor 6 jaar bij de prijs inbegrepen. Dit pakket is ook los te verkrijgen voor 2.209 euro.

Een accuversie

Mercedes-Benz biedt vooralsnog een accuversie van de EQC aan, van 80 kWh. Het merk geeft een actieradius van 417 kilometer op, bij een verbruik van 19,7 kWh per 100 kilometer. De EQC is geschikt voor snelladen tot 110 kW, waarmee de batterij in iets meer dan een half uur voor 80 procent opgeladen kan worden.

De twee elektromotoren in de EQC hebben een systeemvermogen van 300 kW (407 pk). Accelereren van 0 naar 100 km/u kan de elektrische SUV desgewenst in 5,1 seconden, de topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

De eerste leveringen in Nederland verwachten we in de zomer.

Prijzen Mercedes-Benz EQC
EQC 400   € 80.995
  Launch Edition € 87.408