Kia maakt de prijzen van de vernieuwde Niro bekend. De hybride-uitvoeringen zijn vanaf nu te bestellen en staan in juli in de showroom.

Kia heeft de nieuwe prijslijsten van de Niro klaar. De hybrideversies van de compacte SUV hebben een gewijzigd uiterlijk, een beter afgewerkt interieur, een nieuw multimediasysteem en nieuwe rijhulpsystemen. De nieuwe vanafprijs van de Niro Hybrid bedraagt 28.995 euro, de Plug-in Hybrid gaat voor minimaal 36.195 euro mee naar huis. De elektrische e-Niro is ongewijzigd.

De prijzen zijn iets hoger dan voorheen, maar dat komt omdat de uitrusting is uitgebreid met nieuwe voorzieningen. Zo krijg je op het basismodel Comfortline nu een 8 inch beeldscherm voor het infotainmentsysteem en een achteruitrijcamera. De uitrusting van de DynamicLine is uitgebreid met 10,25 inch touchscreen, een elektrische parkeerrem, schakelflippers aan het stuur en autonome rij-systemen, waaronder adaptieve cruise control met volgfunctie. Verder voegt Kia nog een verkeersbordenlezer en nieuwe sfeerverlichting toe aan de DynamicPlusLine-uitrusting en topuitvoering ExecitiveLine is vanaf nu voorzien van een 7 inch groot digitaal instrumentenpaneel.

Tijdelijk biedt Kia de Niro Edition aan, die alleen voor de gewone hybride-uitvoering beschikbaar is. Deze uitvoering is gebaseerd op de ComfortLine en heeft tegen een gereduceerde meerprijs extra’s als 16 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren achter, automatisch dimmende binnenspiegel, half-leren bekleding en diverse autonome rijfuncties.

Prijzen Kia Niro Hybrid en Niro PHEV 2020
Hybride      
1.6 GDi DCT6 141 pk Comfortline € 28.995
    Edition € 29.995
    DynamicLine € 30.995
    DynamicPlusLine € 33.745
    ExecutiveLine € 36.745
Plug-in hybride      
1.6 GDi DCT6 141 pk DynamicLine € 36.195
    DynamicPlusLine € 37.695