McLaren breidt zijn assortiment uit met de GT, een luxe en comfortabele coupé met genoeg bagageruimte voor golfclubs.

McLaren betreedt het segment van de luxe coupés met de GT. Het nieuwe model is gebaseerd op dezelfde koolstofvezel carrosserie als de andere auto’s van het merk. Met een lengte van 4,70 meter is het de langste auto die McLaren ooit bouwde. De overhangen bij de voor- en achterwielen zijn daardoor relatief groot, maar dankzij de liftfunctie kan de GT probleemloos over grote drempels rijden.

De GT is voor een sportauto bijzonder praktisch. Onder de glazen achterklep is een bagageruimte van 420 liter beschikbaar, met ruimte voor golfclubs en zelfs ski’s. Voorin is nog een tweede opbergvak aangebracht, van 150 liter groot. Het interieur is licht door het vele glas en optioneel levert het merk een glazen dak met verduisteringsfunctie. De stoelen zijn te bekleden met verschillende soorten leer, alcantara en zelfs kasjmier. Het dashboard is in grote lijnen gelijk aan dat van de andere McLarens en is voorzien van de nieuwste versie van het multimediasysteem van het merk, met 7 inch aanraakscherm. Een tweede beeldscherm van 12,3 inch groot functioneert als instrumentenpaneel.

Onder de bagageruimte ligt de bekende 4.0 V8-motor, die in de GT goed is voor een vermogen van 620 pk. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,2 seconden, van 0 tot 200 km/u duurt 9 seconden. Als het moet, blijft de V8 versnellen totdat er 326 op de snelheidsmeter staat. Een zeventraps automaat verzorgt het schakelwerk.

De McLaren GT is vanaf nu te bestellen en kost 252.000 euro. De leveringen beginnen eind dit jaar.