BMW viert de 35ste verjaardag van de M5 met Edition 35 Jahre. Het meest opvallend aan deze gelimiteerde uitvoering is het goudkleurige dashboard.

BMW haalt goudkleurige slingers uit de kast om de 35ste verjaardag van de M5 te vieren. De M5 Edition 35 Jahre heeft namelijk een feestelijk interieur met goudkleurige accenten. Nu zien we dat wel vaker in auto’s, maar nooit zo opvallend als in deze speciale editie van de M5.

Dat is uiteraard niet het enige wapenfeit van de tot 350 exemplaren gelimiteerde feesteditie. Het interieur is verder voorzien van onder andere speciale instaplijsten en een opschrift met de naam van de uitvoering op de middentunnel. Aan de buitenkant herken je de M5 Edition 35 Jahre aan de speciale kleur Frozen Dark Grey II metallic, met zijdematte afwerking. Ook 20 inch inch grijze Y-spaak wielen zijn exclusief voor de gelimiteerde uitvoering. Achter deze wielen vind je hoogglans zwarte remklauwen, optioneel voorziet BMW ze van een goudkleurig laagje.

De M5 Edition 35 Jahre is uitgevoerd als M5 Competition, met uiterlijke upgrades en verbeteringen aan het onderstel en de V8-motor. Die levert 625 pk vermogen en 750 Nm koppel.

De speciale uitvoering wordt vanaf juli geleverd, maar je kunt nu al je interesse aangeven bij de dealer. De Nederlandse prijs is helaas nog niet bekend.