BMW 1 Serie

De onthulling van de nieuwe BMW 1 Serie laat niet lang meer op zich wachten. Het merk toont alvast een deel van de auto.

De nieuwe BMW 1 Serie komt eraan. Nog voor het eind van het jaar staat de auto bij de dealer, zo heeft topman Harald Krüger van BMW aangekondigd. Dat betekent dat de onthulling niet lang meer op zich laat wachten. Dat BMW een weinig verhullende teaser vrijgeeft zegt eigenlijk al genoeg.

De 1 Serie wordt voor het eerst gebaseerd op een voorwielaangedreven platform. Met de X1, X2 en 2 Serie Active Tourer heeft BMW al laten zien aansprekend rijdende auto’s op deze bodemplaat te kunnen bouwen. Met slimme tractiecontrole en een toegenomen stijfheid moeten de rij-eigenschappen van de 1 Serie op hoog niveau komen te staan.

Het voorlopige topmodel wordt uitgerust met de krachtigste viercilindermotor van BMW, de 2.0 TwinPower met 306 pk. De M135i-uitvoering waarin deze motor wordt toegepast is waarschijnlijk de 1 Serie die je op de foto ziet, afgaande op de indrukwekkende bumperpartij.