De BMW M550i is even weggeweest, maar de snelle uitvoering keert in juli weer terug. De V8-motor levert nu 68 pk meer vermogen.

Na de M5 is het de snelste uitvoering van de BMW 5 Serie, maar na de introductie verdween de M550i snel weer uit het assortiment. Nu is deze uitvoering terug, met meer vermogen en meer kracht. 68 pk en maar liefst 100 Nm koppel extra, waarmee het totaal komt op 530 pk en 750 Nm. Indrukwekkende cijfers, die bovendien behoorlijk in de buurt komen van de specificaties van de M5. Die heeft hetzelfde koppel, alleen 70 pk meer vermogen. Prestatiecijfers geeft BMW nog niet vrij, maar we verwachten een 0-100 km/u-tijd in iets minder dan 4 seconden.

De TwinPower V8-motor is gekoppeld aan een achttraps automaat en de aandrijving vindt plaats op vier wielen. Het onderstel, de remmen, het uitlaatsysteem en de besturing zijn ten opzichte van de reguliere 5 Serie opgewaardeerd.

De prijs van de vernieuwde M550i is nog niet bekend, die krijgen we waarschijnlijk in juli te horen. Vanaf dan is het sportieve model ook te bestellen.