Land Rover voert een reeks verbeteringen door aan de Discovery Sport, het meest bereikbare model van het merk. Onder andere de introductie van mild-hybrid-techniek, een nieuw infomediasysteem en uiterlijke wijzigingen maken de Discovery Sport weer up-to-date.

Land Rover heeft de Discovery Sport vernieuwd. De SUV gaat de tweede fase in met nieuwe led-verlichting, gewijzigde bumpers en een vernieuwde grille. Nieuw zijn de 21 inch wielen, die als optie in de prijslijst komen te staan. Belangrijker zijn de wijzigingen onderhuids, zoals een verbeterde constructie waardoor de auto 13 procent stijver is geworden. Dat komt de rij-eigenschappen op verharde en onverharde wegen ten goede. De grotere brandstoftank (nu 65 liter) zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te tanken.

In het interieur valt meteen het nieuwe infomediasysteem op, dat we al kennen uit andere modellen van Land Rover. Het bestaat uit twee beeldschermen, waarvan de bovenste 10,25 inch groot is. Het onderste is voor de bediening van de klimaat- en terreinfuncties. Nieuwe functies zijn onder andere een 4G wifi-hotspot, een draadloze telefoonlader en een slimme achteruitkijkspiegel met beeldscherm. Ook nieuw is dat je met de Discovery Sport semi-automoom kunt rijden. Met Smart Settings onthoudt de auto allerlei bestuurdersinstellingen, zoals die voor stuur, stoel, massagestand, muziek en temperatuur.

Land Rover introduceert mild-hybrid-techniek in de Discovery Sport. De 2.0 benzinemotor krijgt ondersteuning van een slimme starter-generator, die assisteert bij accelereren en taken overneemt bij lage motorbelasting. Hierdoor is de aandrijving niet alleen vloeiender, maar ook zuiniger. De SUV blijft leverbaar met diverse diesel- en benzinemotoren, met vermogens van 150 tot 250 pk. De 290 pk sterke topuitvoering is geschrapt. Land Rover voegt in een later stadium nog wel een plug-in hybride-uitvoering en een driecilinder benzinemotor toe aan het assortiment.

De nieuwe vanafprijs van 54.800 euro is iets lager dan voorheen. Bestellen kan vanaf nu.