Volkswagen prijst de duurste en krachtigste auto in zijn assortiment. De Volkswagen Touareg V8 TDI 4Motion kost 125.770 euro.

Vanaf juni is dit de duurste Volkswagen die je in ons land kunt kopen: de Touareg V8 TDI. Het merk maakt nu de prijs bekend: 125.770 euro. Daarvoor krijg je de krachtigste Touareg van dit moment, met 422 pk vermogen en 900 Nm trekkracht. Dankzij een elektrische compressor is er over het hele toerenbereik van de dieselmotor veel kracht beschikbaar.

De Touareg V8 TDI is standaard uitgerust als luxe Atmosphere, met onder andere luchtvering, elektrisch verstelbare comfortstoelen, volledige led-verlichting, 19 inch lichtmetalen wielen, een uitgebreid navigatie- en multimediasysteem, cruise control met afstandsradar, rijbaanassistent, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Het interieur is afgewerkt met lederen bekleding en eikenhout. Dat laatste kun je vervangen door geborsteld aluminium, door voor de Elegance-uitvoering te kiezen. Die heeft verder dezelfde uitrusting als de Atmosphere. De Touareg is verder te verfraaien met R-Line sportpakket.

De Touareg V8 TDI 4Motion is vanaf eind juni te bestellen, de eerste leveringen vinden later dit jaar plaats.