Skoda presenteert zijn eerste plug-in hybride, de Superb iV. Met een systeemvermogen van 218 pk, een elektrisch rijbereik van 55 kilometer en een CO2-uitstoot van 40 g/km zijn de specificaties indrukwekkend.

Skoda schuift de vernieuwde Superb naar voren als eerste plug-in hybride van het merk. De Superb iV heeft een 1.4 TSI-benzinemotor met 156 pk, een 85 kW sterke elektromotor en een accupakket van 13 kWh. Het systeemvermogen is 218 pk, het maximale gecombineerde koppel 400 Nm. De hybride aandrijflijn is gekoppeld aan een zestraps DSG-automaat.

De batterijen zijn onder de achterbank weggewerkt en een deel van de techniek zit onder de laadvloer, die daardoor wat hoger ligt. De bagageruimte van de iV-uitvoering neemt daardoor af tot 485 liter. De hybride Superb kan over een afstand van maximaal 55 kilometer volledig elektrisch rijden. Met de rijstand ‘e’ forceer je volledig elektrische aandrijving, terwijl de instelling Hybrid de meest efficiënte mix regelt. De Sport-stand is er voor maximale prestaties.

De Superb iV is de eerste uitvoering die Skoda presenteert van het vernieuwde topmodel. De wijzigingen bestaan verder uit vernieuwde bumpers, nieuwe verlichting, een verbeterd multimediasysteem en nieuwe functies. De Super iV is vanaf januari 2020 leverbaar, ook als ruime Combi. De prijzen zijn nog niet bekend.