Skoda maakt de Citigo elektrisch. De Citigo iV is vanaf begin volgend jaar te verkrijgen in Nederland.

iV is de toevoeging die Skoda vanaf nu gebruikt voor (semi-)elektrische modellen. De Skoda Citigo iV is volledig elektrisch aangedreven met de techniek uit de e-Up! van moedermerk Volkswagen, maar dan met een grotere accu. Een 61 kW (82 pk) sterke elektromotor zorgt voor de aandrijving en de voeding wordt geleverd door een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 36,8 kWh.

Volgens Skoda heeft de Citigo een rijbereik van 265 kilometer. Opladen via een snellader duurt 1 uur (80 procent) en via een reguliere laadpaal 4 uur. Thuisladen met een 2,3 kW-aansluiting neemt 12,5 uur in beslag. De batterijen zijn in de wagenbodem weggewerkt en nemen geen bagageruimte in beslag. Die heeft onveranderd een inhoud van 250 liter.

De Citigo iV is te herkennen aan de in carrosseriekleur uitgevoerde grille en de gewijzigde bumpers. Ook binnenin heeft Skoda enkele wijzigingen doorgevoerd. Via een app op je telefoon zijn diverse functies van de auto aan te sturen en te bekijken, zoals de laadstatus. De telefoon kan ook als extra display worden gebruikt om functies in de auto weer te geven.

De Skoda Citigo iV gaat eind dit jaar in productie en komt begin 2020 naar Nederland. De prijzen maakt Skoda in aanloop naar de marktintroductie bekend.