Lexus kondigt de vernieuwde RX aan. Uiterlijke verfijningen, een nieuw infomediasysteem, verbeteringen aan het onderstel en uitgebreidere veiligheidssystemen zijn de belangrijkste nieuwtjes.

Na ruim 4 jaar vernieuwt Lexus de RX. De grote SUV heeft gewijzigde bumpers en verlichting en ook de grille is aangepast, maar de vernieuwingen springen niet direct in het oog. Binnenin valt vooral het nieuwe infotainmentsysteem op, dat een groter beeldscherm (nu 12,3 inch) heeft en wordt bediend met een touchpad in plaats van knoppen. Nieuw is de ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto, waarmee functies van je smartphone gebruikt kunnen worden op het scherm in de auto.

Lexus heeft het pakket van veiligheidssystemen geüpdatet. De RX herkent nu voetgangers en fietsers, die eerste ook in het donker. Met CoDrive kan de SUV zelfstandig binnen de rijbaan blijven, versnellen en afremmen. De led-koplampen zijn verder verbeterd, nieuwe techniek met ronddraaiende spiegels zorgt voor een nauwkeuriger aangestuurde lichtbundel die verder kan schijnen.

Lexus heeft bij het vernieuwen van de RX veel aandacht besteed aan het verfijnen van de rij-eigenschappen. Nieuwe schokdempers en andere verbeteringen aan het onderstel zorgen voor een meer precieze besturing en minder overhellen in de bocht. De stijfheid is dankzij nieuwe verbindingstechnieken toegenomen en een nieuw elektronisch hulpmiddel gaat actief het wegslippen van de voorwielen in de bocht tegen.

De vernieuwde Lexus RX staat eind dit jaar bij de dealers met ongewijzigde hybridetechniek. De prijzen worden in aanloop naar de showroomintroductie bekend gemaakt.