Cadillac plakt zijn sportieve V-badge op de nieuwe CT5. De 3.0 V6 twinturbomotor levert 355 pk vermogen, meer dan genoeg voor aansprekende prestaties.

Wat die aansprekende prestaties precies zijn weten we nog niet, want Cadillac maakt later dit jaar pas bekend hoe snel de nieuwe CT5-V is. Ten opzichte van de tegelijkertijd gepresenteerde CT4-V heeft de CT5-V een 3.0 zescilindermotor, die met 335 pk vermogen en 542 Nm koppel iets meer power heeft dan 2.7 viercilinder in zijn kleine broer. In beide gevallen verzorgt een tientraps automaat het schakelwerk.

De snelle CT5 is voorzien van een limited-slipdifferentieel, Magnetic Ride Control en Performance Traction Management. Deze mechanische en elektronische systemen zorgen  voor meer grip en controle. Met de rijstandenschakelaar zijn de diverse onderdelen van de aandrijflijn van de CT5-V in verschillende gradaties van sportiviteit in te stellen. De instelling V-Mode kun je naar eigen inzicht configureren.

De CT5-V is te herkennen aan de donkere grille en sierlijsten, de dikkere bumpers, de 19 inch lichtmetalen wielen en de vier uitlaatpijpen. Het interieur is opgewaardeerd met onder andere een specifiek instrumentarium en een sportstuur.

Cadillac maakt later dit jaar meer bekend over de CT5-V. De productie start begin 2020.