De langverwachte elektrische SUV van het Californische merk Fisker gaat Ocean heten. Het wordt volgens Fisker een begeerlijke én duurzaam auto. Eind dit jaar start het reserveringsproces. 

Fisker heeft opnieuw teaserafbeeldingen vrijgegeven van z'n aanstaande SUV. Ook onthult het de naam: Ocean. Je kunt 'em eind deze maand al reserveren. Het wordt het volgende model in het grote aanbod van elektrische cross-overs. Maar deze SUV heeft wel een bijzondere niche: zowel het productieproces als de auto zelf zijn zo duurzaam mogelijk. En dat in een verpakking die flink wat autorijders moet aanspreken. 

Duurzame features

Om te beginnen bedekken zonnepanelen de gehele lengte van het dak. De daarmee op te wekken stroom wordt geheel gebruikt om de actieradius te vergroten. Fisker schat in dat het gaat om 1.600 'gratis, schone' kilometers per jaar. Ook voegt het merk andere techniek toe om de efficiëntie te vergroten. 

Vervolgens past Fisker allerhande gerecycleerde producten toe. 'Afval' als visnetten uit de plastic soep, plastic van drankflesjes en rubberafval afkomstig uit bandenproductie - het wordt allemaal hergebruikt in de Ocean. Daarnaast belooft het merk een 100 procent 'vegan' interieur, dus volledig vrij van dierlijke producten. Tot slot streeft het Californische merk naar een zo schoon mogelijk productieproces. 

Schets Fisker Ocean

De eerste specificaties

Zoals we van ontwerper Henrik Fisker mogen verwachten wordt dit verantwoorde product verpakt in een aantrekkelijk ontwerp.  De interieurruimte van de 4,64 meter grote en 'luxe' SUV is fors, zo belooft de designer. Door de plaats van de techniek onder de motorkap te optimaliseren is namelijk extra ruimte beschikbaar gekomen. Het 80 kWh lithium-ion-batterijpakket zou goed zijn voor 400 tot 480 km.

Onthulling en reservering

De 'betaalbare' prijs is nog niet bekendgemaakt. Toch start het reserveringsproces al op 27 november aanstaande. Daarvoor zal een mobiele app gelanceerd worden. Uiteindelijk zullen de rijders de Ocean leasen van het merk. Dat duurt echter nog een tijd: de productie begint pas eind 2021, dus de eerste leveringen zullen pas in 2022 plaatsvinden. Wel vindt op 4 januari in het komend jaar de officiële onthulling plaats van de Fisker Ocean. Dit event zal te volgen zijn via een livestream.