In 2018 presenteerde Volkswagen de ID. Vizzion, de voorbode van een luxe sedan met elektrische aandrijving. Van die auto komt ook een stationwagon, waarvan Volkswagen nu het prototype onder de naam ID. Space Vizzion presenteert.

Later deze maand op de autoshow van Los Angeles presenteert Volkswagen de auto officieel, maar het merk laat nu alvast tekeningen zien van de ID. Space Vizzion. Deze ‘Variant’-uitvoering van de ID. Vizzion komt in 2021 op de markt, een jaar eerder dan de sedan. De ID. Vizzion is het topmodel in de nieuwe ID.-familie, waarvan de onlangs gepresenteerde ID.3 de eerste is.  

Voor het productiemodel zal de auto op verschillende punten nog worden aangepast, maar het basisontwerp staat vast. Dat geldt ook voor het interieur, dat net als bij een Tesla is voorzien van een enorme tablet die dient als middenconsole.

Volkswagen geeft nu alvast een rijbereik op van 590 kilometer. Van de ID. Vizzion weten we dat er een 111 kWh-accupakket aanwezig is. Meer technische details volgen in aanloop naar de marktintroductie.