BMW start de verkoop van de M8 Gran Coupé en het Competition Package dat de luxueuze vierdeurscoupé nóg sportiever maakt. 

BMW neemt vanaf heden de M8 Gran Coupé in de verkoop, de vierdeurscoupé met een 200 mm verlengde wielbasis ten opzichte van de tweedeurs M8-modellen. De Gran Coupé heeft een consumentenadviesprijs vanaf van 203.116 euro. De verkoop van het weelderig uitgevoerde model start in april 2020 met de First Edition, een exclusieve introductie-uitvoering.

Voor een meerprijs van 17.001 euro wordt deze M8 voorzien van het Competition Package. Daarmee komt de vanafprijs van de M8 Competition Gran Coupé uit op 220.117 euro. Ten opzichte van het basismodel biedt de Competition 25 pk extra vermogen, in totaal 625 paardenkrachten. Ook sprint de sportieve uitvoering een fractie sneller (3,2 in plaats van 3,3 seconden) van 0 tot 100 km/u. 

In de M8 Gran Coupé heeft BMW een 4.4 V8-motor met TwinPower Turbo-technologie gecombineerd met een 8-traps M Steptronic-transmissie en M xDrive All-Wheel-Drive. Deze aandrijflijn kan op drie manieren worden gebruikt: met vierwielaandrijving, 4WD Sport en met twee(achter)wielaandrijving. BMW M, de huistuner van het Beierse merk, heeft de coupé onderhuids volop voorzien van eigen techniek. Voorkeursinstellingen voor twee bestuurders zijn via het stuurwiel beschikbaar. 

Ondanks de rijke uitrusting kunnen bij de bestelling nog extra opties worden aangevinkt. Voorbeelden zijn M sportstoelen, een M-specifiek Head-Up Display, de Live Cockpit Professional met navigatie en de BMW Driving Assistent. Deze week debuteert het topmodel op de Los Angeles Auto Show.