Toyota presenteert een RAV4 met maar liefst 306 pk. Het is de krachtigste uitvoering van de SUV ooit, met dank aan elektro-ondersteuning.

De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid is de nieuwste toevoeging aan het uitgebreide hybride-assortiment van Toyota. Het is ook meteen de krachtigste, met een vermogen van maar liefst 306 pk. Daarmee accelereert de SUV in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

De bestaande RAV4 Hybrid dient als basis voor de nieuwe stekkerhybride. Een krachtigere elektromotor en een groter lithium-ion accupakket zorgen voor de indrukwekkende prestaties. De 2.5 benzinemotor dient ook bij de stekkerhybride als basismotor, maar zal minder vaak aan het werk zijn dan in de reguliere hybrideversie. De RAV4 Plug-in Hybrid kan namelijk over een afstand van 60 kilometer volledig elektrisch rijden.

Toyota geeft voor de nieuwe uitvoering een CO2-uitstoot van 30 g/km op. Andere cijfers, zoals het brandstofverbruik, maakt het merk later bekend. Ook de prijzen krijgen we pas in aanloop naar de marktintroductie, die plaatsvindt in de tweede helft van 2020, te horen.