Lexus presenteert zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto: de UX 300e. De SUV heeft een 150 kW sterke elektromotor en komt halverwege volgend jaar naar Nederland.

Lexus betreedt de wereld van de elektrische auto met de UX 300e. Het merk, dat vooral bekend staat om zijn hybridemodellen, presenteert voor het eerst een volledig elektrisch model. Het merk gebruikt daarvoor zijn middelgrote SUV, de UX, als basis.

Het accupakket van 54,3 kWh is in de bodem ondergebracht. Lexus geeft een rijbereik op van 400 kilometer, maar dat cijfer is gemeten volgens de oude NEDC-methode. De sinds dit jaar door de meeste fabrikanten gebruikte, meer realistische WLTP-cijfers zijn nog niet bekend. Wél bekend is dat de elektromotor in de UX 300e een vermogen heeft van 150 kW (204 pk).

De UX 300e heeft een gladder afgewerkte bodem en extra isolatie, waardoor windgeruis zoveel mogelijk uit de cabine wordt gehouden. Aanpassingen aan de wielophanging zorgen voor een dynamischer weggedrag, dat past bij het vlotte karakter van een elektrische aandrijving.

De UX 300e komt halverwege volgend jaar naar Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden bij de dealer, maar de prijzen zijn nog niet bekend.