Tesla schopt opnieuw heilige huisjes omver. De Cybertruck is een pick-up zoals je die nooit eerder zag.

Tesla heeft zijn eigen kijk op de pick-up gepresenteerd. De Cybertruck is de nieuwe alleskunner van het merk. De bizarre vormgeving vertelt nog maar een deel van het verhaal, want de specificaties zijn minstens zo indrukwekkend. Zo kan deze pick-up in de krachtigste configuratie een aanhangwagen van maar liefst 6.350 kilo trekken.

De Cybertruck wordt leverbaar met een, twee of drie elektromotoren. Vierwielaandrijving krijg je vanaf twee motoren. De krachtigste uitvoering accelereert in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u. Tesla geeft een rijbereik op van meer dan 800 kilometer.

De Cybertruck is gemaakt van ultrasterk RVS en biedt plaats aan zes personen. Tesla belooft dat er heel veel opbergvakken zijn in het interieur. Op het dashboard prijkt hetzelfde 17 inch touchscreen als in de andere Tesla-modellen.

De Cybertruck gaat in deze vorm min of meer ongewijzigd in productie. Tesla gaat de komende jaren nog wel de nodige dingen aanpassen en doorontwikkelen, maar geen enorme wijzigingen aan het concept meer doorvoeren. De productiestart staat gepland voor eind 2021 en de versie met drie motoren rolt vanaf eind 2022 van de band. We verwachten de eerste exemplaren van Cybertruck in de loop van 2022 in Nederland. Mocht je niet kunnen wachten, je kunt alvast een exemplaar reserveren. De aanbetaling is 100 euro.

Specificaties Tesla Cybertruck*
  rijbereik trekgewicht 0-100 km/u
Single Motor 400 km 3.400 kg 6,5 s
Dual Motor (AWD) 480 km 4.500 kg 4,5 s
Tri Motor (AWD) 800 km 6.350 kg 2,9 s

*Voorlopige, afgeronde cijfers