Volkswagen vult het assortiment van de T-Cross binnenkort aan met een 1.5 TSI benzinemotor. Deze is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat en het meest luxe uitrustingsniveau Style.

De kleinste SUV van Volkswagen krijgt een grotere motor. Binnenkort is de T-Cross te bestellen met de 1.5 TSI-motor met 150 pk vermogen en 250 Nm koppel. De SUV accelereert daarmee in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 200 km/u. De T-Cross 1.5 TSI mag een aanhangwagen van maximaal 1.200 kilogram trekken. Het verbruik komt volgens Volkswagen uit op 5,2 l/100 km (1 op 19,2).

De krachtigste motor in de T-Cross wordt altijd geleverd in combinatie met een zeventraps DSG-automaat. De 1.5 TSI is bovendien voorbehouden aan de topuitvoering Style, die standaard is uitgerust met onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, led-koplampen, comfortstoelen, sfeerverlichting in het interieur, automatisch geregelde airconditioning, vermoeidheidsherkenning en parkeersensoren voor en achter.

Volkswagen maakt binnenkort de prijs bekend van de T-Cross 1.5 TSI. De leveringen starten begin volgend jaar.