Dankzij een update krijgen alle Audi e-tron-modellen een tot 25 km grotere actieradius. Het topmodel 55 Quattro heeft nu een bereik van 436 km.

Nog voordat de nieuw aangekondigde Audi e-tron Sportback in de showrooms staat voert het merk een update voor die ten goede komt aan de hele e-tron-modelfamilie. Diverse ingrepen zorgen ervoor dat de elektrische SUV's voortaan verder kunnen rijden op een lading stroom. Mooi is ook dat Audi de (aangekondigde) prijzen onveranderd laat. 

Het topmodel e-tron 55 Quattro krijgt er 25 km bij zodat de theoretische (WLTP-)actieradius uitkomt op 436 km. Het bereik van de reguliere Audi e-tron 50 komt op 336 km, dat van de meer gestroomlijnde Sportback op 347 km. 

De technische update omvat het gebruik van een nieuw soort remmen, verbetering van de koeling en het efficiënter maken van de aandrijflijn, het accupakket en het terugwinnen van stroom. Beide elektromotoren springen voortaan alleen allebei aan wanneer de bestuurder erom vraagt.  

Nieuw S Line Exterieur-pakket

Het Duitse merk grijpt de gelegenheid aan om ook een gewijzigd S Line Exterieur-pakket voor de e-tron-familie te introduceren. Dat bevat onder meer een andere bumper, nieuwe 20 inch wielen en sport air suspension. De nieuwe Audi e-tron en het optiepack zijn per direct verkrijgbaar.