Na de ‘milde’ M-varianten presenteert BMW nu het echte werk. De X5 M en X6 M hebben 600 pk en in de Competition-uitvoering nog eens 25 pk extra.

600 pk vermogen en 750 Nm. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die de 4.4 V8 turbomotor in de BMW X5 M en X6 M produceert. Het nieuwe topmodel is daarmee 25 pk krachtiger dan de voorgaande editie. Maar dat is nog niet alles, BMW biedt bij de verkoopstart ook meteen een Competition-uitvoering aan met 625 pk. Die uitvoering accelereert in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u, met 25 pk minder duurt het standaardsprintje 3,9 seconden.

De BMW X5 M en X6 M zijn voorzien van een sportuitlaatsysteem, een achttraps automaat, verstevigingen aan de carrosserie en het onderstel, adaptieve vering en elektronisch aangestuurde dempers. Met al deze aanpassingen moeten de rij-eigenschappen van de twee SUV’s naar een hoger niveau getild worden.

De M-uitvoeringen zijn te herkennen aan de extra spoilers en skirts, grotere luchtinlaten in de voorbumper, een grille met dubbele spijlen en de enorme wielen. Zo krijg je op de Competition-uitvoering aan de voorkant 21 inch exemplaren en achter zelfs 22 inch.

BMW presenteert de X5 M en X6 M binnenkort op de autoshow van Los Angeles, de verkoop start in april. De prijzen zijn nog niet bekend.