Ford begint in maart met de leveringen van de nieuwe Kuga. Het merk trapt af met de hybride-uitvoering, die een vanafprijs heeft van 36.175 euro.

De Ford Kuga PHEV is vanaf nu te bestellen. Ford maakt de prijzen van drie uitvoeringen bekend, later volgt de prijs van het topmodel Vignale. De 225 pk sterke plug-in hybride-uitvoering krijgt later volgend jaar gezelschap van twee 1.5 EcoBoost benzineversies, met 120 en 150 pk. Beide zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Het basismodel Trend is uitgerust met het SYNC 3-infomediasysteem met 8 inch aanraakscherm en navigatiefunctie, een rijbaanassistent, een draadloze smartphonelader, internetvoorzieningen, airconditioning, cruise control en parkeersensoren voor en achter. Met de Titanium-uitvoering wordt de uitrusting uitgebreid met automatische klimaatregeling, een automatisch dimmende binnenspiegel, keyless entry, sfeerverlichting en 17 inch lichtmetalen wielen.

De sportief getinte Kuga ST-Line heeft als belangrijkste extra’s 18 inch lichtmetalen wielen, ST-Line bumpers en sideskirts, donkere hemelbekleding, sportstoelen, aluminium pedalen, een afgevlakt stuur en een digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch groot. De meest luxe uitvoering Vignale is voorzien van elektrische stoelverstelling, intelligente verlichting, actieve rijgeluidenonderdrukking, een parkeerassistent, verwarmbare voorstoelen, een head-up display, een elektrisch te bedienen achterklep, leren bekleding en een B&O-audiosysteem.

Ford heeft de optielijst van de Kuga kort gehouden. Onder andere een panoramadak en het het X-Pack staan erop. Die laatste is verkrijgbaar op de twee middelste uitrustingsniveaus en omvat half-leren bekleding, B&O audio, led-koplampen en privacy glass. Ford vraagt voor dit pakket 1.800 euro.

Prijzen Ford Kuga
hybride    
2.5 PHEV Trend € 36.175
  Titanium € 38.595
  ST-Line € 39.675
  Vignale n.n.b.