De nieuwe generatie Corvette Stingray is anders dan alle voorgaande edities. Chevrolet presenteert nu de Convertible-versie en ook die breekt met tradities.

Voor het eerst krijgt de Chevrolet Corvette Convertible een hardtop. Het merk zegt dat de auto vanaf het begin als cabriolet is ontworpen, waardoor de elektrisch te openen hardtop naadloos in het design van de Corvette opgaat. Bovendien blijft de bagageruimte, met plaats voor twee golftassen, ook in geopende toestand van het dak behouden.

Tot een snelheid van 48 km/u kan het dak geopend of gesloten worden. Dat proces duurt 16 seconden en is met een druk op de knop, die op het deurpaneel is aangebracht, in gang te zetten. Chevrolet levert het dak van de Convertible standaard in de kleur van de carrosserie af, optioneel is koolstofvezelafwerking leverbaar.

De techniek deelt de Convertible met de coupé-uitvoering. Achter de stoelen ligt een 6.2 V8-motor, de enige in het segment van de compacte supercars die geen turbo heeft. Het vermogen is 500 pk, het maximale koppel 637 Nm.

De Corvette Stingray Convertible komt in navolging van de Coupé in de loop van volgend jaar naar Europa. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.