De elektrische Polestar 2 heeft een prijs: 59.800 euro. De productie van de eerste serie rijk uitgeruste exemplaren begint in 2020.

Bestellen kan nog niet, maar we hebben wel de officiële prijs van de Polestar 2. Het zustermerk van Volvo bouwt vanaf begin 2020 de eerste serie auto’s, de klantenleveringen beginnen in juni. De Nederlandse prijs bedraagt 59.800 euro.

Voor dat bedrag krijg je een 300 kW (408 pk) sterke elektromotor, gekoppeld aan een 78 kWh accupakket. Daarmee is een rijbereik mogelijk van 500 kilometer. De uitrusting van de eerste serie auto’s bestaat uit zelfrijdende functies, een 360 graden-camera, een panoramadak, full-led-verlichting, stuur- en zitplaatsverwarming, een audiosysteem van Harman Kardon en een draadloze telefoonlader. Bij de prijs zit ook 3 jaar onderhoud met haal- en brengservice inbegrepen.

De Polestar 2 is later dit jaar te bestellen, reserveren kan nu al. De verkoop vindt online plaats, maar er komen wel Polestar Spaces waar klanten de auto’s kunnen bekijken en rijden.