Ford maakt meer informatie bekend over de stekkerhybrides van de Transit Custom en de personenwagenversie Tourneo Custom. Bestellen kan binnenkort.

Ford maakt de definitieve specificaties bekend van de Transit Custom en Tourneo Custom Plug-in Hybrid. De bestelwagen- en personenautoversie hebben beiden een 1.0 EcoBoost benzinemotor en een 92 kWh (126 pk) sterke elektromotor aan boord. De Transit Custom kan over een afstand van 56 kilometer volledig elektrisch rijden, de Tourneo Custom komt 3 kilometer minder ver. Het 13,6 kWh accupakket is onder de vloer gemonteerd, waardoor de laad- en zitruimte volledig intact zijn gebleven.

Ford geeft voor de Transit Custom Plug-in Hybrid een brandstofverbruik op van 2,7 l/100 km (1 op 37). De iets zwaardere Tourneo Custom 32,2 kilometer ver op een liter benzine. Alle cijfers zijn gemeten volgens de oude NEDC-methode, die iets minder realistisch is dan de nieuwe WLTP-methode. Uiteraard is het verbruik volledig afhankelijk van hoe vaak je de batterijen oplaadt. Via een laadpaal duurt dat ongeveer 2 uur en 3 kwartier. Met een gewoon stopcontact heb je iets meer dan 4 uur nodig voor volle batterijen.

Ford voorziet de bestelwagen van een rijstandenknop, waarmee je elektrisch rijden kunt forceren. Ook kun je de accu’s extra opladen om later extra elektrische kilometers in te zetten, bijvoorbeeld in een stedelijke omgeving.

Ford maakt binnenkort de prijzen bekend van de Transit Custom Plug-in Hybrid en Tourneo Custom Plug-in Hybrid. Vanaf dan is de nieuwe hybride-uitvoering te bestellen. De leveringen beginnen in 2020.