BMW brengt de M8 nu ook als meer praktische Gran Coupé uit, met achterdeuren dus. De techniek is ongewijzigd, onder de motorkap ligt de bekende 4.4 V8-motor.

De BMW M8 is er nu ook als Gran Coupé, met achterdeuren en verlengde wielbasis. De snelste uitvoering van de 8 Serie heeft een 4,4 liter V8 TwinPower turbomotor met 600 pk en zelfs 625 pk als je kiest voor de Competition-uitvoering. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in de M8 Gran Coupé in slechts 3,3 seconden.

Behalve de motor zijn er uiteraard ook andere M-onderdelen present, zoals strakker afgestelde dempers, een actief differentieel, aangepaste besturing en een sportuitlaat. De Gran Coupé heeft standaard vierwielaandrijving, maar met een druk op de knop stuur je het motorkoppel van maximaal 750 Nm alleen naar de achterwielen.

Aan de buitenkant herken je de M-uitvoering aan de dikkere bumpers, hoogglans zwarte afwerking, de M-badges en de 20 inch wielen. Binnenin vind je onder andere sportstoelen met verlicht M-logo en een sportstuur. De snelste uitvoering is standaard voorzien van koplampen met lasertechniek, een digitaal instrumentenpaneel, een navigatiesysteem, een head-up display, een inparkeersysteem en semi-autonome rijhulpsystemen.

BMW presenteert de M8 Gran Coupé op de autoshow van Los Angeles volgende maand, de leveringen beginnen in april.