Volkswagen start met de verkoop van de vernieuwde Passat GTE. De plug-in hybride-uitvoering volgt de reguliere brandstofuitvoeringen, die sinds de zomer al te bestellen zijn.

Volkswagen neemt vanaf nu orders aan voor de vernieuwde Passat GTE. Net als voorheen is de plug-in hybride-uitvoering verkrijgbaar als Limousine en Variant. De bijbehorende prijzen zijn 48.440 euro en 49.820 euro. Voor minder dan voorheen krijg je een betere standaarduitrusting en een grotere elektrische range. Dankzij een nieuwe, 30 procent krachtigere accu, is het elektrische rijbereik nu 56 kilometer (54 kilometer voor de Variant), voordat de 1.4 TSI benzinemotor aan het werk moet.

Volkswagen biedt de Passat GTE alleen aan in de uitvoering Business, met navigatie- en multimediasysteem, een digitale cockpit, een panoramadak, een achteruitrijcamera, app-ondersteuning, een automatisch te bedienen achterklep, 17 inch lichtmetalen wielen, led-matrix-koplampen en extra donker getinte achterste ruiten.

De Passat GTE heeft een systeemvermogen van 218 pk, als de 1.4 TSI en de elektromotor samenwerken kan zakensedan in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid van 222 km/u bereiken. Volkswagen geeft een verbruik op 1,5 l/100 km (1 op 66,6).