Toyota geeft alvast een preview van de nieuwe Mirai. De tweede generatie van de waterstofauto komt in de eerste helft van 2021 naar Nederland.

Toyota is er vroeg bij met de presentatie van de tweede generatie Mirai. Het merk laat op de autoshow van Tokio, die later deze maand van start gaat, een preview zien van de waterstofauto. De auto zal in nagenoeg ongewijzigde vorm naar Nederland komen, maar dat duurt nog wel tot 2021.

Dankzij de verbeterde brandstofceltechniek, geoptimaliseerde aerodynamica en grotere waterstoftanks heeft de nieuwe generatie 30 procent meer actieradius. Op basis van de fabriekscijfers van de huidige Mirai zou het nieuwe model dan zo’n 650 kilometer ver moeten komen. De officiële cijfers maakt Toyota later pas bekend.

De nieuwe Mirai maakt gebruik van hetzelfde platform als de Corolla en Prius, waardoor de rijkwaliteiten er flink op vooruit zouden moet gaan. Dat in combinatie met de nieuwe looks zorgt voor een meer toegankelijk concept. Yoshikazu Tanaka, Chief Engineer van het project, zegt het zo: “Ik wil dat klanten de Mirai niet alleen kopen omdat het een brandstofcelauto zonder schadelijke emissies is, maar omdat het simpelweg een zeer aantrekkelijke auto is, ongeacht de brandstofcel.”