BMW breidt zijn assortiment uit met de 2 Serie Gran Coupé. De vierdeurs coupé is gebaseerd op de nieuwe 1 Serie en komt in maart 2020 naar Nederland.

BMW vult het assortiment van compacte modellen aan met de 2 Serie Gran Coupé. Hoewel, echt compact kun je de nieuwe loot aan de stam niet noemen, met een lengte van 4,52 meter. De 2 Serie Gran Coupé is daarmee nog wel 18 centimeter korter dan de 3 Serie sedan. De kofferbak is met een inhoud van 430 liter ruim bemeten en eenvoudig uit te breiden.

De 2 Serie Gran Coupé deelt zijn techniek met de nieuwe 1 Serie, waaronder het ARB-systeem dat doorslippen van de voorwielen moet voorkomen. BMW past dit systeem toe omdat het nieuwe model is voorzien van voorwielaandrijving. De krachtigste uitvoering M235i, met 306 pk sterke 2.0 viercilindermotor, heeft aandrijving op alle vier de wielen. Naast het genoemde topmodel levert BMW de 2 Serie Gran Coupé met 140 pk sterke 1.5 driecilinder benzinemotor en een 190 pk sterke dieselmotor.

De vierdeurs coupé is volgens de nieuwste ontwerpregels van BMW vormgegeven. De schuinliggende koplampen met led-techniek, de grote nierengrille en de brede achterlichten zijn enkele herkenbare elementen. De portieren zijn frameloos, waarmee BMW het coupégevoel wil benadrukken.

De 2 Serie Gran Coupé wordt gepresenteerd op de autoshow van Los Angeles volgende maand, de showroomintroductie volgt in maart 2020. In november maakt BMW de prijzen en uitrustingsspecificaties bekend.