De nieuwe Skoda Octavia komt eraan. De vierde generatie van het bekendste Skoda-model is alvast te zien op twee tekeningen.

Skoda schetst alvast de nieuwe Octavia. Op de tekeningen is te zien dat het model de nieuwe huisstijl van Skoda krijgt aangemeten. Die wordt gekenmerkt door een scherpe taillelijn aan de zijkant, koplampen met driehoekige vormen en een scherp getekende grille. Volgens Skoda is de nieuwe Octavia ‘expressiever dan ooit’. Het merk spreekt in de korte toelichting bij de schetsen over een ‘coupé-achtig profiel’.

Het merk belooft verder dat de Octavia net als zijn voorgangers veel interieurruimte biedt. Het nieuwe model komt wederom als hatchback en als nóg ruimere Combi. De auto zal in de breedte en lengte iets groeien, om de afstand tot de Scala wat groter te maken.

De Octavia deelt wel veel techniek met zijn kleinere broer, zoals het platform, de motoren en elektrische componenten. Van de nieuwe Octavia komt ook een hybride-uitvoering, maar die zal niet direct bij de verkoopstart leverbaar zijn.