Opnieuw is het design van de Mazda 2 verfijnd. Het 2020-model, eind februari leverbaar, krijgt nieuwe materialen, veiligheidsvoorzieningen en hybride ondersteuning. 

Morgen presenteert Mazda op de Tokyo Motor Show de Mazda 2 'modeljaar 2020'. Het merk heeft onder meer de grille en achterbumper verfijnd vanuit de 'less is more'-benadering. In de cabine is gestreefd naar minder geluid. De nieuwe voorstoelen zijn ontworpen om comfortabeler te rijden en om vermoeidheid te minimaliseren. Ook zijn nieuwe materialen en kleuren toegepast. 

De uiterlijke opfrissing is aangegrepen om het assortiment veiligheids- en assistentiesnufjes uit te breiden. De standaard led-koplampen dienen nu ook als mistlampen. Optioneel beschikbaar zijn onder andere adaptieve led-verlichting, Lane Keep Assist, Mazda Radar Cruise Control, verkeersbordherkenning, een 360 graden-camera, verwarmbaar stuurwiel, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en MZD Connect-infotainment met Apple CarPlay.

Onderhuids is gesleuteld aan de ophanging. G-Vectoring Control Plus is toegevoegd om de Mazda 2 stabieler en veiliger te maken. Aan de 1,5 liter SkyActiv-G benzinemotor (75 of 90 pk) en handbak - nu met zes verzetten - is een elektromotortje gekoppeld. Dit Mazda M Hybrid-system dient om het brandstofverbruik te verminderen. Daarnaast helpt het soepeler te schakelen en te herstarten vanuit het start/stop-systeem. Verbruikscijfers zijn er nog niet; wel meldt Mazda een mooie CO2-uitstoot van 94 g/km. 

Tot slot verschijnt van modeljaar 2020 een nieuw topuitrustingsniveau, Signature. Deze Mazda 2 wordt standaard voorzien van alle accessoires en uitrusting die voor de 2 beschikbaar zijn. Denk daarbij aan blauwgrijs lederen bekleding met witte biezen en sierpanelen op dashboard en deuren, afgewerkt met blauw kunstleder. Eind februari staat de vernieuwde Mazda 2 in de Nederlandse showrooms. Dan volgen de prijzen.