Mazda gaat elektrisch met de MX-30. Het nieuwe model is per direct te bestellen voor 33.990 euro.

Mazda presenteert op de autoshow van Tokio de MX-30. Deze volledig elektrisch aangedreven SUV is per direct te bestellen in Nederland. De auto heeft een 35,5 kWh accupakket, goed voor een elektrisch rijbereik van 200 kilometer. Met een snellader kunnen de batterijen in 30 minuten voor 80 procent worden opgeladen. De elektromotor heeft een vermogen  van 105 kW (141 pk). Prestatiecijfers maakt Mazda later bekend.

De SUV heeft een onderscheidend design en kost niet meer dan een vergelijkbaar uitgeruste CX-30 met benzinemotor. Het merk vraagt voor de MX-30 First Edition 33.990 euro. De uitrusting van deze introductieversie is zeer compleet, met onder andere 18 inch lichtmetalen wielen, slimme led-koplampen, parkeersensoren, een achteruitrijcamera, een 7 inch digitaal instrumentenpaneel, een multimedia- en navigatiesysteem met 8,8 inch kleurendisplay, cruise control met afstandsradar, diverse actieve veiligheidssystemen, een elektrisch verstelbare bestuurderstoel, stoelverwarming en privacy glass. De First Edition is optioneel aan te kleden met driekleurige carrosserie, waarbij dak, dakstijlen en de rest de auto in verschillende kleuren worden uitgevoerd.

Bijzonder aan de Mazda MX-30 zijn de ‘suicide doors’, achterportieren die in tegenovergestelde richting openen. Het interieur is gemaakt van recyclede en natuurlijke materialen, zoals kurk.

Binnenkort maakt het merk meer informatie bekend over de MX-30.

Update 14.00 uur: technische informatie toegevoegd.