Honda presenteert op de autoshow van Tokio de nieuwe generatie Jazz. Al het goede van de huidige editie is behouden gebleven, aangevuld met hybride aandrijving en een nieuwe, SUV-achtige uitvoering Crosstar.

De nieuwe generatie Honda Jazz gaat verder waar de huidige stopt. Het MPV-achtige concept is verder verfijnd, met nieuwe, comfortabelere stoelen voor- en achterin en meer zitruimte voor alle passagiers. De A-stijlen zijn dunner geworden, waardoor het interieur niet alleen lichter en ruimtelijker oogt, maar de bestuurder ook beter schuin naar voren kan kijken. De slimme opklapbare stoelen achterin, de zogenaamde Magic Seats, zijn behouden gebleven.

Het dashboard is voorzien van een nieuw multimediasysteem, met wifi-functies en smartphone-koppeling via Android Auto en Apple CarPlay. Op het gebied van rij-assistentiesystemen krijgt de Jazz diverse nieuwe toevoegingen, zoals voetgangers- en fietsersdetectie in het donker, een noodremsysteem dat ook ingrijpt bij onverwachte manoeuvres van tegemoetkomend verkeer en radargestuurde cruise control met file-functie.

De nieuwe Honda Jazz komt ook als Crosstar (foto 5 en 6), met SUV-achtige kenmerken als meer bodemspeling, dakrails, zwarte beschermingsranden en een grotere grille. Zowel de Crosstar als de reguliere Jazz worden uitsluitend leverbaar met hybride aandrijving. Technische details maakt Honda later bekend, maar het is wel al bekend dat het om een zelfopladende hybride gaat, zonder stekker dus.

De nieuwe Jazz komt halverwege volgend jaar naar Nederland. Informatie over prijzen en uitvoeringen volgt in aanloop naar de marktintroductie.