11 november is de dag… Dan trekt Skoda de camouflagelaag van de nieuwe Octavia af. Het merk presenteert de auto eerst als ruime Combi, de onthulling van de hatchback volgt enkele weken later.

Skoda maakt nu al zo’n beetje alle informatie over de nieuwe Octavia bekend. Het nieuwe model is ruim 2 centimeter langer en 1,5 centimeter breder en biedt volgens Skoda nóg meer ruimte aan passagiers en bagage. De kofferbak van de Octavia Combi groeit met 30 liter tot 640 liter, de hatchback kan 600 liter (10 liter erbij) bagage aan. Het nieuwe dashbaord is volgens Skoda geïnspireerd op de vorm van de grille.

De Octavia wordt leverbaar met allerlei nieuwe opties, zoals slimme led-koplampen, klimaatregeling met drie zones, een head-up display en een elektronisch gestuurde automaatpook. In de meest uitgebreide configuratie heeft de nieuwe Octavia twee beeldschermen van 10 inch groot. 

Wel hybrides, geen diesels

Skoda introduceert verschillende hybridevormen in de nieuwe Octavia. De 110 pk sterke 1.0 TSI-motor en de 1.5 TSI met 150 pk krijgen elektro-ondersteuning in de vorm van 48 Volt mild-hybrid-techniek. Er komen ook twee volwaardige hybrides met stekker, met de 1.4 TSI-motor als basis. Het merk gaat 204 en 245 pk sterke uitvoeringen aanbieden. Verder bestaat het aanbod uit een gewone benzine-uitvoering met 190 pk sterke 2.0 TSI-motor en een aardgasversie. Over dieselmotoren wordt vooralsnog niet gesproken.

De nieuwe Octavia komt in de zomer van 2020 naar Nederland.