Als jij de Cupra Ateca Limited Edition wil bestellen, kom dan direct in actie. Slechts vijf exemplaren zijn voor de Nederlandse markt beschikbaar en de orderboeken daarvoor openen vandaag.

Begin maart presenteerde Cupra in Genève de Ateca Limited Edition aan het publiek. Nu start de productie - wereldwijd slechts 1.999 stuks - en openen de orderboeken voor de vijf exemplaren die in Nederland worden aangeboden. Twee ervan worden uitgevoerd in de exclusieve kleur Graphene Grey, voor de overige drie zijn ook de tinten Energy Blue en Rodium Grey beschikbaar. De prijzen beginnen bij 72.850 euro. 

Net als de reguliere Ateca van Seats performancemerk Cupra beschikt deze uitvoering over 300 pk vermogen en 400 Nm koppel. De 2.0 TSI-turbobenzinemotor is gekoppeld aan de 7-traps DSG en 4Drive-vierwielaandrijving. Standaard krijgt de SUV progressieve 'sport'-besturing mee en een titanium Akrapovic-uitlaatsysteem met dubbele pijpen links en rechts. Het systeem levert 7 kg gewichtsbesparing op.

In 4,9 seconden rijd je vanuit stilstand naar de 100 km/u. Stilstaan gaat ook snel, dankzij geventileerde Brembo-remschijven. Zoals we eerder schreven heeft de speciale uitvoering van de performance-SUV exterieuraccenten in Copper Carbon, koperkleurige vezels verwerkt in koolstofvezel. Die vind je bijvoorbeeld in de speciaal voor dit model ontworpen 20 inch lichtmetalen wielen. Deze geven de auto een 10 mm grotere spoorbreedte. 

In het interieur zijn eveneens afwijkende kenmerken. De kleur Petrol Blue bijvoorbeeld, vind je op de deurpanelen, achterstoelen en de kuipstoelen. Verder zie je hoogglans zwarte frames en Copper Carbon afwerkingsdetails. Standaard krijgt de Limited Edition een uitvoerige uitrusting mee. Deze power-SUV is te koop bij de vier Nederlandse Cupra-dealers.