De Kia Ceed wordt hybride. Kia lepelt de techniek van de Niro in de XCeed en Ceed Sportswagon. Met beide modellen kun je 60 kilometer volledig elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor bijspringt.

Kia introduceert de XCeed en Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid. De twee Ceed-varianten krijgen de techniek uit de Niro Plug-in Hybrid, bestaande uit een 1.6 GDI-motor, een 44,5 kW sterke elektromotor, een zestraps DCT-automaat en een 8,9 kWh accupakket. Kia geeft een elektrisch rijbereik op van 60 kilometer, maar nog geen verbruiks- en uitstootcijfers. Het gecombineerde vermogen van de twee motoren is 141 pk, het maximale koppel 265 Nm. Beide Ceed-versies kunnen in zo’n 11 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

De accu’s zijn onder de achterbank en de laadvloer geplaatst, waardoor een deel van de bagageruimte verloren gaat. In de Ceed SW (foto's 3, 4 en 5) is er nog 437 van de oorspronkelijke 600 liter over, in de XCeed is de laadruimte gekrompen naar 291 liter. De stekkerhybrides zijn te herkennen aan de dichte grille, aerodynamische lichtmetalen wielen, de Eco-badge en natuurlijk het laadklepje in het voorscherm.

De XCeed en Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid komen begin 2020 naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.