Skoda introduceert op de autoshow van Frankfurt volgende week de Monte Carlo-uitvoering van de Scala. Daarmee voegt het merk een vleugje sportiviteit toe aan het assortiment van het nieuwe model.

Skoda breidt het aanbod van de Scala eind dit jaar uit met de Monte Carlo-uitvoering. Het gaat om een sportief getinte versie met hoogglans zwarte elementen. Je moet dan denken aan de grille, delen van de bumper, de badges, de stootstrips, de achterspoiler, de 17 inch lichtmetalen wielen en de diffusor. Ook het panoramadak, de naar onderen doorlopende achterruit en de donkere achterste ruiten dragen bij de aan de zwarte, ‘glossy’ uitstraling.

Het interieur is aangekleed met rode banen in de stoelbekleding, rode accenten op de dashboard en aluminium-look pedalen. Speciale vloermatten, donkere hemelbekleding en rode sfeerverlichting maken het sportieve sfeertje compleet.

Het gaat bij de Monte Carlo alleen om uiterlijke vertoon, want de nieuwe uitvoering is te verkrijgen in combinatie met alle motoren van de Scala. De Nederlandse prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.