Porsche presenteert de langverwachte Taycan. De eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche markeert volgens het merk de start van een nieuw tijdperk.

Ook Porsche treedt toe tot het tijdperk van de elektrische auto. De Taycan is de eerste, een vierdeurs sportwagen met minimaal 680 pk vermogen. Er komen twee versies, naast de 500 kW sterke basisuitvoering die Turbo heet, presenteert Porsche ook de Taycan Turbo S met 560 kW (761 pk). Het vermogen wordt geleverd door twee elektromotoren, een bij de vooras en een bij de achteras. Bijzonder is dat Porsche een tweetraps versnellingsbak toepast, waarmee een snellere acceleratie en meer efficiëntie op hoge snelheden bereikt moet worden. Vanuit stilstand bereikt de Taycan in 2,8 seconden 100 km/u, de Turbo-uitvoering doet er 0,4 seconden langer over.

De Taycan is de eerste productie-auto die gebruik maakt van een 800 Volt stroomnetwerk, waarmee zeer snel opladen mogelijk is. In 5 minuten kun je 100 kilometer rijbereik ‘bijtanken’ en in ruim 22 minuten laad je de accu’s voor 80 procent vol. Daarvoor moet je uiteraard wel gebruik maken van een geschikte snellader. Het accupakket in de Porsche Taycan is 93,4 kWh, goed voor een rijbereik van 412 (Turbo S) en 450 kilometer (Turbo).

Het ontwerp van de Taycan is dicht bij dat van de Mission E-concept car gebleven, die Porsche als vingeroefening presenteerde voor zijn eerste elektrische auto. In het interieur worden klassieke elementen, zoals het analoge klokje, gecombineerd met hypermoderne beeldschermen. De sedan heeft twee bagageruimtes, een voorin en een achterin. Samen zijn ze goed voor capaciteit van 447 liter.

De Porsche Taycan is per direct te bestellen en wordt vanaf begin volgend jaar geleverd. De prijzen vind je hieronder in de tabel.

Prijzen Porsche Taycan
Turbo 500 kW € 157.100
Turbo S 560 kW € 191.000