Smart presenteert op de IAA in Frankfurt volgende week de nieuwste versie van de Fortwo en Forfour. De grootste wijziging vond op 1 januari van dit jaar al plaats, met ingang van die datum levert Smart zijn modellen uitsluitend met elektrische aandrijving.

Juist aan die elektrische aandrijving heeft Smart niets gewijzigd bij de vernieuwingsronde van de Fortwo en Forfour. De 60 kW (81 pk) en 160 Nm sterke elektromotor is nog altijd goed voor een topsnelheid van 130 km/u. Het maximale rijbereik ligt, afhankelijk van het gekozen model en de uitvoering, tussen de 114 en 135 kilometer.

De wijzigingen aan de Smart Fortwo en Forfour vind je vooral aan de voorkant. Nieuwe koplampen met led-techniek en de gewijzigde grille springen het meest in het oog. Volgens Smart zijn diverse elementen van recente studiemodellen verwerkt in het vernieuwde ontwerp van de twee stadsauto’s. Het interieur is min of meer hetzelfde gebleven, maar is wel voorzien van een nieuw infomediasysteem dat volgens Smart zeer eenvoudig te bedienen is. Uiteraard is de smartphone-integratie naar het niveau van 2019 gebracht en met de ondersteunende app kun je onder andere de laadstatus in de gaten houden.

De vernieuwde Smart Fortwo en Forfour worden op de IAA in Frankfurt gepresenteerd volgende week. Begin volgend jaar komen de twee modellen naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.