De Bentley Continental GT krijgt een modeljaarupdate, tegelijk met de introductie van de V8-uitvoering. Voor de Continental GT W12 komt een panoramadak beschikbaar.

Sinds kort is de V8-uitvoering van de nieuwe Bentley Continental GT te bestellen. Het luxemerk introduceert tegelijkertijd een modeljaarupdate, zodat de sportcoupé bij aflevering helemaal bij de tijd zal zijn. 

De nieuwe generatie vierliter turbo V8-benzinemotor kan 550 pk aan vermogen leveren en 770 Nm aan koppel. De coupé kan daarmee de 0-100 km/u-sprint binnen 4,0 seconden afleggen, de Cabrio doet er eentiende seconde langer over. De top ligt op 318 km/u. Omdat het milieu ook telt heeft de motor de mogelijkheid vier van de acht cilinders te deactiveren, daarnaast kan een start/stop-systeem worden toegevoegd. 

De Continental GT V8 wordt onderscheiden van de W12-uitvoering door de dubbele uitlaatpijpen. Ook siert een subtiel V8-badge de voorvleugels. Bentley biedt de V8 standaard aan met 20 inch 10-spaaks lichtmetalen wielen - naar wens kan de koper kiezen uit negen alternatieven, tot 22 inch groot. 

Het instrumentenpaneel is volledig digitaal. Uit het fineerhouten dashboard kan een touchscreen met 12,3 inch lengte tevoorschijn worden gehaald. Naast de vele systemen die een dynamische maar comfortabele rijstijl mogelijk maken zijn ook allerhande assistentiesystemen beschikbaar. 

V12 update

Bentley maakt van de gelegenheid gebruik om ook de V12-uitvoering van de Continental GT bij te werken, met hoogglans carbon afwerking op de deuren en het dashboard. De middenconsole wordt in pianozwart fineer geleverd. De optielijst van de V12 wordt uitgebreid met een panoramisch glasdak. Het gepolariseerde glas kan naar wens elektronisch afgesloten worden met alcantara in dezelfde tint als de hemelbekleding.